Yıldız Apartment, İstanbul Türkiye

Yoğun ve kalabalık bir karaktere sahip olan Ataşehir'de, huzurlu, fonksiyonel ve işlevsel bir mekan yaratma fikri ile yola çıkıldı. Doğal ışıktan mümkün olduğunca fazla yararlanmak için evin en önemli özelliklerinden biri olan cam cephe sistemi kullanıldı.

Çoğu zaman dünyayı gezip memleketine dönen bir iş adamının yaşam tarzı ve ihtiyaçları düşünülerek, mümkün olduğunca sade ve minimalist bir şekilde tasarlandı. Bu süreçte masif ahşap, mermer ve epoksi gibi gerçek ve hissedilebilir materyaller kullanıldı.

İç mekanda estetik ve doğallığın harmanlanmasıyla, beyazın sadeliği ile mekanların başrol oyuncusu olan ahşabın kattığı sıcak hava bir arada kullanıldı.

Mutfak ve yemek bölümünün arasındaki ilişki, cam kapılar sayesinde oldukça saydam olarak iki mekanı hem ayırdı hem de birleştirdi. Mermer masa ile ahşap sandalyeler, doğal ışıktan da faydalanılarak, huzurlu ve davetkar bir yemek ortamı yaratıldı.

Salonun farklı bir kotta olması onu diğer bölümlerden ayırarak kendince karakteristik bir yaşam alanı haline getirdi. Aynı zamanda salonda yer alan L Kanepe, sedir mantığında ve her renk ile uyum sağlayan gri kumaş ile kaplandı.

Büyük antik kolon ve rölyefler doğal ışık ile birleşince daireye zengin, farklı ve ayni zamanda geçmişi hatırlatan bir hava kattı. Evin genelinde, gizli ışıklı süpürgelikler kullanılarak mekan kurgusunu destekleyen doğru aydınlatma konseptinin elde edilmesi için çalışıldı.

Koridorlar ve diğer odaların girişleri, doğal malzeme olan ahşap; fazla aydınlık hissini kırmak için uyumu, sakinliği, sağlık ve bereketi temsil eden yeşil tonlar kullanıldı.